Rikst Oppenhuizen

Over mij

 

Mijn naam is Rikst Oppenhuizen. Ik ben geboren in Delft en woon nu al meer dan 35 jaar in het noorden van Nederland. Hier heb ik dan ook in 1997 de opleiding fysiotherapie afgerond. Ik ben moeder van twee kinderen die nu 16 en 18 zijn en sinds 2014 heb ik ook weer een lieve vriend.

Het werken als fysiotherapeut heb ik ruim 20 jaar lang gedaan en merkte dat het alleen orthopedisch kijken naar een lichamelijke klacht mij niet genoeg voldoening gaf. Mijn interesse ging dan ook meer uit naar het verhaal achter de klacht, het waarom hiervan en naar de gehele persoon achter de lichamelijke (of geestelijke) klacht. Op dit gebied heb ik dan ook veel nascholingen gedaan. Zoals o.a. verschillende scholingen rondom prikkelverwerking, behandelen van psychosomatische klachten en ook verschillende mindfulness cursussen etc.

Bij een cursus tillen op haptonomische basis werd er bij mij iets geraakt door de haptonomie. Daardoor wist ik dat hier mijn hart lag en dit is wat bij mij past. Toch zijn er daarna nog een paar jaar overheen gegaan totdat ik werkelijk aan de opleiding ben begonnen. Door het zelf bezoeken van een Haptotherapeut heeft mij veel inzichten gegeven en mij mijn blinde vlekken en patronen laten inzien. Door hier inzicht in te hebben kon ik verder en kon ik dingen veranderen in mijn leven waar ik tegenaan liep. Dit heeft mij zoveel opgeleverd, dat ik dit ook graag wil delen met anderen en anderen hiermee wil ondersteunen en helpen. Ik ben de opleiding tot Haptotherapeut gaan volgen en ben inmiddels afgestudeerd en heb mijn eigen praktijk. Mijn hart ligt bij de haptonomie en ik ben blij hier dagelijks mijn werk van te mogen maken.  

Mijn stijl van begeleiden is direct, liefdevol, praktisch, respectvol, gericht op het hier en nu en met een vleugje humor.